ABK's Kulturdag - Träffa sjöjungfrun på snäckan!

ABK's Kulturdag - Träffa sjöjungfrun på snäckan!

ABK:s Kulturdag har arrangerats varje år sedan 2003 och har vuxit till att bli ett av Kristianstads största gratisevenemang för hela familjen.

Flera tusen besökare från hela kommunen kommer för att ta del av de många aktiviteterna och artistframträdandena. Här finns något för alla åldrar!

På stora scenen uppträder varje år både lokala och nationella/internationella artister. I år ser du bland annat bluesdrottningen Louise Hoffsten, en av Sveriges mest folkkära sångerskor, Ali Dhaanto, megastjärnan inom den somaliska dhaantomusiken och Hamza Hirsi som vann Sparbankens kulturstipendium ifjol för sitt poesi och ordtrolleri.

I det stora mattältet – Världens Mat – kan du köpa smakportioner á 20 kronor med mat och bakverk från hela världen. Ett 30-tal boende och föreningar från Gamlegården lagar och säljer maten och får på så sätt dela med sig av sin matkultur.

Barn och ungdomar bjuds utöver detta på roliga aktiviteter så som hoppborg, ponnyridning, ansiktsmålning, straffskytte i fotboll och handboll och mer därtill.

Dessutom! Tävlingar med fina priser, bouleturnering och inte minst eldshowen som avslutar dagen.
Alla framträdanden och aktiviteter är gratis!

När? 26 augusti, 11-18
Var? Gamlegårdsparken, Gamlegården.

Mellan 11-16 kan du träffa sjöjungfrun Athiraa på sin snäcka och ta foto med henne!

mobilfoto2jpg