Om mig, Sveriges sjöjungfru

Sedan 2012 har jag verkat som sjöjungfru på barnkalas, aktiviteter, välgörenhet och som sjöjungfrumodell för att sprida magi och göra något gott av min livstidslånga passion och kärlek för den vackra och självständiga havsvarelsen vi kallar sjöjungfru.

Barnboksförfattare
2021 publicerades min debutbok: Sjöjungfruns äventyr i Östersjön, via förlaget Visto. Boken upplyser miljöproblemen i Östersjön såsom plast, spökät, övergödning och vad vi kan göra åt dem.  Även illustrerad av mig. 

Miss Mermaid Sweden 2017

Den första svenska deltagaren i den internationella tävlingen Miss Mermaid International och nu är jag National director för Sverige. 

Certified Mermaid Instructor

Vill du prova på att simma med fena på ditt kalas eller vill du starta en prova-på kurs under sommaren? Jag är certifierad sjöjungfruinstruktör hos danska MermaidTailForYou som kan lära barnen om hur man simmar och dyker med fena på ett säkert sätt. 

Swimbrayv Ambassador

Mer än hundra personer drunknar i Sverige varje år, som sjöjungfru så förespråkar jag säker simning för att förebygga drunkningsolyckor. Simma aldrig ensam, och glöm inte "flip-float" vänd dig och flyt på rygg om får panik i vattnet, då du har fri tillgång till luft. 

Östersjöfadder hos WWF

År 2050 sägs det finnas mer plast i havet än fisk, och om havet dör så dör vi. Det finns mycket vi kan göra för att minska plastförbrukningen; Reduce, Reuse and Recycle

 
E-mail     Instagram     Facebook

Certifikat & Utbildningar

2019 - Training week Dahab - Dive to 23 meters depth - Freedive Dahab
2018 - Aida 2-star Pool & Open Water - Apneists UK - Steve Millard

2018 - Mermaid and monofin class - Apneists UK - Steve Millard
2017 - Fridykningscertifikat Steg 2 CMAS - KSDK
2017 - Fridykningscertifikat Steg 1 CMAS - KSDK
2017 - Mermaid Instructor - Mermaid tail for you, Svoemmelaereren, Denmark
2016 - Mermaid Class 1 star - Freedive UK, Ian Donald, Newquay
2014 - Dykcertifikat Open Water Padi - Marine Conservation Cambodia

Priser

2017 - Miss Mermaid Sweden 2017 & The first Miss Mermaid Sweden ever in the contest - Euromodel Agency & Miss Mermaid International
2017 - Best Fantasy Cosplay - Scifiworld, Helsingborg
2017 - Special prize - Cosplayföreningen, Malmöfestivalen
2017 - Best Fantasy Cosplay - Scifiworld, Malmö

Konstsamling

Jag samlar på porträtt av min sjöjungfru. Dessutom gör jag art trades; intresserad av att måla av min sjöjungfru och få ett porträtt tillbaka? 
#mermaidathiraasartcollection
 
Bild målad av Stina Rahm